Mediagraphy

Discographie

  • The Bird Thing – 2022. Modular Synthesis. On Bandcamp.
  • Shine – 2022. Modular Synthesis. On Bandcamp.
  • Deep – 2021. Modular Synthesis. On Bandcamp.
  • The Burning Session – 2019. Modular Synthesis. On Bandcamp.
  • Diary #2 – 2018. Modular Synthesis. On Bandcamp.
  • Iceberg The Drift – 2018. Modular Synthesis. On Bandcamp.
  • Diary #1 – 2017. Modular Synthesis. On Bandcamp.
  • Terminus – 2014. Soundtracks for VR simulations. On Bandcamp.
  • No Humans Land – 2014 . Electroacoustic compositions for radio residencies (2005-2009). On Bandcamp.
  • Transgendering Sounds – 2014. Lives from the Placard headphone Festival 2006 and 2007. On Bandcamp.
  • Usher. Bande Originale. Ed Point D’Exclamation 2009. On Qobuz.
  • Ushuu – 2005. Electroacoustic compositions. Out of print.
  • Wild Orion – 2003. Electroacoustic compositions.  Out of print.

Collaborations

  • Christine Webster + Other Matter “Submersions” – 2021. On Bandcamp.
  • Christine Webster + Other Matter “Hécatombes” – 2021. On Bandcamp.
  • Christine Webster + Other Matter “Messe pour les temps pressant” – 2020.  On Bandcamp.

Compilations

  • Made with love, Peter Zinovieff – Tributes 2021. Christine Webster “Oiseau-H”. On Bandcamp.
  • Modularism 1 – Music from Somewhere on the Spectrum. Law and Auder 2017. Christine Webster “She’s back”. On Bandcamp.
  • Self identified non-male artists making experimental electronic music. Hylé Tapes 2017. Christine Webster “A bird meme”. On Bandcamp.
  • Rien Ni Personne Vol 1 et 2. Nostalgie de la boue 2017. Christine Webster “Ohne”. On Bandcamp.
  • Synthesis Volume 1. Urban Arts Berlin. 2014. Christine Webster “Ire”. On Bandcamp.
  • Hommage à Jacques Perdereau. Radio Libertaire 2004 et 2008. Christine Webster “A metaphysical layback”. On WordPress.

Livres CD

  • La chute de la maison Usher. Ed du Point D’exclamation 2009. Musique originale Christine Webster. On Fnac.

Entretiens Radiophoniques

  • France Culture, Le son des mondes parallèles, Christine Webster, Marc Dachy. 31 octobre 2015. Sur France Culture.
  • Flore Benguigui, “Cherchez le femme” EP1 – Podcast musical et féministe. TSUGI Radio. Interview Christine Webster. Sur Acast.
  • Entretien avec Pali Meursault, Christine Webster + Other Matter (Julien Palomo, Michel Kristof), “Messe pour les temps pressants” sur Pnode. Archive audio sur Bandcamp.
  • Wi Watt’Heure #30. OWO par Christine Webster. Document sonore sur L’Open Women Orchestra. Sur Soundcloud et sur Révue et Corrigée.
  • L’Open Women Orchestra : l’orchestre de musique électronique expérimentale 100% féminin. Manifesto XXI. Interview. Gael Segalen, Christine Webster. Sur Manifesto XXI.
  • LUFF FM 2018 – Interview de Polyphones (Gael Segalen et Christine Webster) – 20-10- by LUFF.FM. Sur Mixcloud.
  • Wi Watt’Heure # 14 décrypte “Polyphones” avec Gaël Ségalen et Christine Webster. Un réseau dédié aux femmes et à l’expérimentation artistique. Sur Revue et Corrigée.

Radio show

  • Event Horizon émission radio animée par Polyphones (Gael Segalen et Christine Webster) sur LYL Radio (2018-2019). Sur Mixcloud.
  • Polyphones Mixcloud page. Lives, radio shows, interviews and actions. (Polyphones, Event Horizon, Open Women Orchestra). Sur Mixcloud.

Interviews

  • SawUP. Femmes et modulaire. Rencontre portrait. Youtube.
  • Electrosound Interview de Christine Webster. Youtube.
  • Rencontres Modularsquare. Polyphones. La place des femmes + initiation au modulaire. Gael Segalen et Christine Webster. Youtube.

Vidéos Christine Webster VR projects

  • Projet VRAS Menu walktrough, présentation du menu et des principales fonctions.
  • Projet VRAS Spatialisation quadriphonique : exemple de spatialisation à partir d’un preset quadriphonique.
  • Projet VRAS Spatialisation en mode Fly ou mode joystick humain.
  • Empty Room, itv le CUBE. Youtube.
  • Empty Room, demo. Youtube.
  • Limbic / Second Life LIMBIC – 3D immersive electroacoustic soundfield – walktrough. Vimeo.
  • 55 Sounds To The Sky / Second Life. 3D immersive electroacoustic soundfield. Presentation of the 5 sonic-plateaux. Vimeo.
  • Talking Nosense Over Mixed Realitys, Adam Ramona/Christine Webster. Reality festival 2008 – descriptive video about the VR performance. Vimeo.
  • Rue De Beauce Galerie. Artiste invité: CHRISTINE WEBSTER aka WILDO HOFMANN.
    CONCERT IMMERSIF in VR world et Rue De Beauce de musique électro-acoustique : Dilatation des sens, de l’espace et du temps. Vimeo.

Installations

  • Beyond_Bitmaps. Laura Mannelli, Frederick Thompson. Installation. Musique et Sound Design Christine Webster. Vimeo.

Colloques 

  • Jornadas de Musicas Mistas de UFRJ – VI JMM-UFRJ – Closing multimedia concert and round table. Host Pedro Bittencourt. With the participation of Christine Webster (Université Paris 8, CICM, EnsadLab, France). Youtube
  • Vers un acousmonium en immersion VR en ambisonie 3D et binaural. Christine Webster, Nathanaëlle Raboisson, Olivier Lamarche, Pierre Couprie et Hugues Genevois, Journées d’Informatique Musicale 2020 – Lundi 26 octobre 2020. Présentation de l’article. Youtube
  • L’évolution de l’image numérique au service des pratiques du son. “De la virtualisation du studio d’enregistrement à la spatialisation 3D”, Christine Webster (EnsadLab, Paris). Colloque organisé par EnsadLab/Spatial Media/Hist3D, laboratoire de recherche de l’École nationale supérieure des Arts Décoratifs avec le soutien du Labex ICCA et de l’IRCAV les 21 et 22 mars 2016 à l’EnsAD. Vimeo.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s